Volop genieten van Saskia & Serge in Enkhuizen

Theo Groot
Enkhuizen

Tijdens het liedje 'Een roosje, mijn roosje' wordt met enkele gelijknamige bloemen die ter decoratie op tafel staan gezwaaid. Menig traantje wordt weggepinkt. Er wordt mee geklapt met het whiskylied. Maar bovenal wordt er genoten.

De ouderen die bij De Zonnebloem Enkhuizen te gast zijn in de Bonte Veer hebben een prachtige middag.

Saskia & Serge komen langs voor een optreden in Enkhuizen. Ruud Schaap (69) heeft hier in een ver verleden familie gehad voor hij met Trudy van den Berg (in 1947 geboren in Grootebroek) het befaamde zangduo vormde en in 1971 zelfs zesde werd op het Eurovisie Songfestival. 'Europa' was toen nog wat kleiner, maar toch.

Bij de gasten van de Zonnebloem brengen ze menig herinnering naar boven. Met hun liedjes die worden herkend, maar ook door de korte verhaaltjes waarin ze teruggrijpen op het herkenbare verleden van de veelal oudere aanwezigen. Veelzeggend over hun populariteit is dat iedereen die zich voor de middag had opgegeven ook daadwerkelijk is gekomen. Met dank aan de vele chauffeurs die voor het vervoer zorgen.

Met koffie en gebak en een drankje met bittergarnituur worden de ouderen, die regelmatig bezoek krijgen van een vrijwilliger van De Zonnebloem, eens lekker verwend. Zoals mevrouw De Graaf van 89. Ze heeft een rot periode achter de rug, haar man en drie kinderen verloren, maar klautert met professionele hulp weer op. ,,Ik moet af en toe even huilen, maar ik vind dit heerlijk", vertelt ze.

Uiteraard zingen Saskia & Serge na de korte pauze hun 'Zomer in Zeeland', dat overigens in 1971 slechts twee weken genoteerd stond en maar tot nummer 33 reikte.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen