VW Golf zakelijk interessanter dan ooit

Als één auto populair is in het zakelijke segment, dan is het de Volkswagen Golf wel. Deze leasetopper is aan de zevende generatie toe en ook deze zal weer bij veel leaserijders hoog op het verlanglijstje staan. Niet in de laatste plaats doordat het verbruik sterk is gereduceerd.

Een laag verbruik staat namelijk gelijk aan een lage CO2-uitstoot, en zoals we allemaal weten is CO2-uitstoot een ‘hot issue’ bij zakelijk bereden auto’s. Een gunstige CO2-waarde kan namelijk voor een gunstige bijtelling zorgen. Zo ook bij de nieuwe Volkswagen Golf VII.

Door onder meer de gewichtsreductie van honderd kilogram is de Golf tot 23 procent zuiniger dan zijn voorganger. De 1.2 TSI, de basisversie, verbruikt slecht 1:20,8, wat overeenkomt met een CO2-uitstoot van 113 g/km. Hierdoor valt deze versie bij zakelijk gebruik tot 2015 in de bijtellingscategorie van twintig procent. Hetzelfde geldt voor de 1.4 TSI met cilinderuitschakeling die zelfs een grammetje CO2 minder uitstoot per km.

Ook de dieselversies zijn zakelijk aantrekkelijk. De 1.6 TDI stoot 99 gram CO2/km uit en valt daardoor tot 2016 in de bijtellingscategorie van 20 procent. Ook de 2.0 TDI is met 106 g/km tot 2016 verzekerd van het lagere bijtellingstarief. Er komt eveneens een ’14 procent diesel’, de BlueMotion.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.