Volendam geeft tegen Dudelange riante voorsprong weg

volendam

Kras/Volendam liet in de twee Beneluxliga-wedstrijden van afgelopen weekend zien dat het snel leert van fouten. Zaterdag gaf de Nederlands kampioen een riante voorsprong alsnog weg tegen HB Dudelange. Gisteren bleven de Volendammers tegen die andere Luxemburgse ploeg, HBC Basscharage, wél bij de les.

Ruim vijf minuten na het laatste fluitsignaal zaten vier spelers van Volendam zaterdagavond op de reservebank doelloos voor zich uit te staren. Even doelloos was het spel in de laatste twintig minuten van het duel met Dudelange. Dat er uiteindelijk een eindstand van 26-29 op het bord stond, had Volendam dan ook volledig aan zichzelf te wijten. ,,In de slotfase deden wij maar wat’’, vertelde trainer Vlijm na afloop met een zuur gezicht. ,,Ik zag geen team meer op het veld. Op die manier zijn wij maar een beperkte ploeg.’’

Zondag begingen de Volendammers niet dezelfde fout. Het vreemdelingenlegioen van Basscharage werd met een 31-24 nederlaag naar huis gestuurd. De 16-11 voorsprong bij rust kwam dit keer niet in gevaar. Zodoende blijven de Volendammers uitzicht houden op een plekje bij de Final Four.

Meer nieuws uit Sport

Meest gelezen