Jongens slaan twintig vogels dood

Fokke Zaagsma
Eindhoven

In een weitje bij het Eindhovense buurtschap Riel zijn dinsdag en ook de vrijdag daarvoor twintig eenden, ganzen en zwanen doodgeslagen. Hoewel de twee jonge daders dinsdag rond 18.00 uur door de eigenaar van de vogels betrapt werden, heeft de politie ze nog niet te pakken.

Het weitje waar de slachtpartij plaatsvond, ligt verscholen aan het eind van een zandpad tussen maisvelden in. Het was de eigenaar die de jongens daar dinsdagavond aantrof terwijl ze er op los sloegen. De twee sloegen op de vlucht.

Een paar vogels konden ontsnappen uit het met gaas omheinde weitje. Twee gewonde eenden zijn naar een vogelopvang in Zundert gebracht.

De laatste tijd werd er in Riel geklaagd over de herrie die de ganzen maakten. De dieren werden gehouden voor de slacht. Bij de gemeente is al eens bezwaar gemaakt tegen de hoogte van het hek rond de wei.

De gemeente kon dinsdag niet bevestigen of er op het gemeentehuis klachten over het geluid zijn binnengekomen. Een voorbijganger zei gisteren over de vermeende herrie: „Misschien zijn er toch mensen in de buurt die dat zo zat waren dat ze het recht in eigen hand hebben genomen.”

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.