Overval geldtransport voorkomen in Zaandam

ZAANDAM

Aan de Gibraltar in Zaandam, bij het gelijknamige winkelcentrum, is maandagmiddag een overval op een geldtransport voorkomen.

Toen de medewerkers van het geldtransport bezig waren met hun werkzaamheden bij een geldautomaat, zagen omstanders twee verdachte personen in de buurt. Beide waren geheel in het donker gekleed en één van hen zou een op een vuurwapen gelijkend voorwerp vasthouden. De verdachte personen zouden een rondje hebben gemaakt om het geldtransport en renden daarna weg de Brigantijnstraat in. Hier pakte het duo een rode motorscooter welke door de politie werd teruggevonden op de Schoenerstraat. In de omgeving werd een zoekactie gestart, onder andere met behulp van de hondengeleider. De twee personen zijn niet gevonden.

Op Burgernet ging er een melding uit waarin werd opgeroepen uit te kijken naar twee mannen van 1.80 meter en rond de 35 jaar met een donkere huidskleur. Zij droegen zwarte kleding en mutsen.

De verdachten zijn nog niet aangetroffen. De politie doet onderzoek.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Foto: Mizzle Media

Meer nieuws uit NHD

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.