Kinderen leren ouderwets koken in Helders Paviljoen

Petra Bies
Den Helder

Zelf appelmoes maken of leren hoe je een appelflap bakt: kinderen kunnen de komende maanden aan de slag in het Paviljoen van Toen.

Het paviljoen aan het Timorpark, dat gevestigd is in de voormalige muziekkoepel van scholengemeenschap Nieuwediep, opende een jaar of twee geleden en is bedoeld als ontmoetingsplek van diverse generaties. Het is alle dagen geopend en het heeft een tentoonstellingsruimte en horecahoek.

Voor het eerst worden er nu speciale kinderactiviteiten op het programma gezet, om ook die groep meer binnen de muren te krijgen. Op woensdagmiddag 1 oktober is er een workshop appelmoes maken (twee euro) en op 15 oktober staat appelflappen maken (drieënhalve euro) op het programma. ,,De appels komen uit de moestuin van een van onze vrijwilligers en die vertelt daar ook wat over’’, zegt Marieke de Boer van het team Actief in de Wijk, dat de activiteiten opzet.

Ook nieuw op het programma: een ontbijt voor grootouders en hun kleinkinderen. Dat is voor het eerst op 20 september om negen uur en zal vaker worden gehouden. Volwassenen betalen vijf euro, kinderen drieënhalve euro.

Opgeven voor alle activiteiten kan nu al: actiefindewijk@vrijwaard.nl.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.