Raad Hoorn kiest nieuwe burgemeester

Van onze verslaggever
Hoorn

De gemeentraad van Hoorn kiest volgende week dinsdag de nieuwe burgemeester. De sollicitatieprocedure hiervoor heeft zich de afgelopen tijd achter gesloten deuren voltrokken.

In november 2015 solliciteerden 24 kandidaten op de vacature van burgemeester van Hoorn. Na een uitgebreide selectieprocedure geeft de vertrouwenscommissie onder leiding van voorzitter Roger Tonnaer een advies over de aanbeveling van twee kandidaten aan de gemeenteraad.

De vergadering waarin de keuze wordt gemaakt bestaat uit twee onderdelen. Van 18:30 tot en met 20 uur vindt een deel van de vergadering achter gesloten deuren plaats. Dat is nodig vanwege de privacy van de kandidaten. Uiteindelijk neemt de raad een besluit over de aanbeveling van een kandidaat.

Om 20:30 uur, tijdens het openbare deel van de raadsvergadering, maakt de voorzitter van de vertrouwenscommissie bekend wie de raad bij de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties aanbeveelt als nieuwe burgemeester. Als alles volgens planning verloopt, wordt de nieuwe burgemeester in de raad van 17 mei 2016 beëdigd en geïnstalleerd, voor een periode van zes jaar.

De bekendmaking is live te volgen volgen via http://webcast.nl/hoorn of via Twitter @raadhoorn. Alle publiek is vanaf 20:30 uur van harte welkom in de raadszaal van het stadhuis aan de Nieuwe Steen.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen