Rederij De (Zaanse) Schans nodigt tien winnaars uit

Peter Woltheus nodigt de tien winnaars uit. Foto Ronald Massaut

Ronald Massaut
Zaandam

Wie jarig is trakteert. Daarom geeft Peter Woltheus tien maal twee boottochten cadeau naar de Alkmaarse Kaasmarkt met een rondvaartboot vanaf de Zaanse Schans. Via de e-mail en per post kwamen ruim 150 oplossingen binnen op de vraag: In welk jaar is Rederij De Schans opgericht, vroegen we ruim een week geleden,

Veel lezers noemden de jaartallen 1967 en 1989. In het krantenartikel ’25 jaar schipper op de Schans’ vertelde Woltheus over de ontstaansgeschiedenis van de rederij. 1967 was het jaar dat de broers Dirk en Bertus Woltheus de Alkmaarse rederij Sibrijns overnamen. Maar enkele jaren later ging ieder zijn eigen weg. Bertus belandde zo op de Zaanse Schans naast de Mosterdmolen. Dat was in 1971. Zo staat ook op de internetsite en op het bord op de steiger van Rederij De Schans. Peter zelf kwam in 1989 bij De Schans in dienst.

Uit de goede inzendingen trokken we tien prijswinnaars, die twee kaarten winnen voor een boottocht naar de Kaasmarkt. De boot vertrekt ’s vrijdags om 7.45 uur vanaf de Zaanse Schans, meert af aan de kade voor de Waag; de hele dag de Kaasmarkt bezoeken en wandelen door het centrum van Alkmaar. Na de middag vaart de boot terug.

De winnaars zijn: Rika de Boorder/ Koog aan de Zaan, Kees van Leeuwen/ Assendelft, H. Muijs-Kat/ Zaandam, Monique Snijder/ Krommenie, Gerard van Tiel/ Noordbeemster, Ronald Tamis/ Velsen-Noord, Piet Klos/ Wormer, Tinie Lijkendijk/ Wormer, Marietje Bosma/ Hippolytushoef en Nico Bolhoeve uit Wormer.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.