Juf Lidie (73) uit Callantsoog overleden

Michiel Snik
Callantsoog

’Juf ’Lidie Hopman (73) uit Callantsoog is afgelopen zondag na een ziekbed overleden. Zij stond maar liefst vijftig jaar voor de klas en was een bekende verschijning in Callantsoog. Zij leerde meer dan duizend kinderen lezen en schrijven.

Juf Lidie, zoals de meeste mensen haar kenden, kwam in 1970 naar Callantsoog waar ze meteen een baan als onderwijzeres kreeg. Daarvoor stond ze al voor de klas in de Zaanstreek nadat ze in Amsterdam op jonge leeftijd al de kweekschool had afgerond. Haar huwelijk met een zeeman bracht haar naar Callantsoog. Hier gaf zij les aan groep 3 op de Frankendaelschool.

Van verschillende kinderen die zij in de klas had, kreeg ze ook weer de kinderen en later zelfs de kleinkinderen in de klas. Drie generaties leerde zij op die manier lezen en schrijven.

Leerlingen typeren haar als een strenge juf die ongehoorzame leerlingen letterdozen compleet liet maken. Maar ook een lieve juf die je respecteerde en waarvan je veel kon leren.

Juf Lidie wordt op dinsdag 3 mei begraven. De begrafenis is later dan gebruikelijk omdat een van haar zonen momenteel op zee is.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.