Geel Zwart helpt Schagen aan de winst

Irene Bunel
Schagen

Na de dramatische pot van vorig weekend, had Schagen wat goed te maken. Deze zondag kreeg het Geel Zwart op bezoek. Dankzij een goede eerste helft bleven de punten in eigen huis: 2-1.

De bezoekers speelden vanwege weersomstandigheden op 20 december voor het laatst, waardoor het wedstrijdritme nog ontbrak. Vanaf het eerste fluitsignaal was het duidelijk dat Schagen meer vechtlust had dan op bezoek bij Flevo.

Hoewel er soms nog wat slordig werd gespeeld, was er nu wel sprake van een drang naar voren. Een goed schot op doel bleef echter uit. Na twintig minuten werd de thuisclub op weg geholpen door de tegenstander. Een goede aanval werd ongelukkig in eigen doel geschoten door Stan Schilder. Binnen drie minuten stond ook de 2-0 al op het scorebord. Ditmaal werd een overtreding op Mitch Rekveld bestraft met een penalty. Bjorn Stathi mocht aanleggen en schoot hem keurig binnen.

Wind tegen

Geel Zwart had tot dat moment nog niets in te brengen. Daarbij moet wel vermeld worden dat ze gedurende deze helft de wind pal tegen hadden, wat het niet gemakkelijk maakte. Pas na 35 minuten werd het eerste schot op doel gelost door Ron Baltus. Toch kwam de eindstand al voor rust tot stand. Aanvoerder Mattijs Bleijendaal werd in het strafschopgebied neergehaald, waardoor ook Geel Zwart een penalty mocht nemen. Keeper Mats Dekker nam plaats tegenover goalie Jeffrey Buik en schoot prachtig raak.

De bezoekers kwamen goed de kleedkamer uit, binnen vijf minuten wisten ze al meer kansen te creëren dan de hele eerste helft. Met het inbrengen van Lex Tas kregen de meegereisde supporters nog hoop op een goede afloop. Zijn eerste balcontact was meteen gevaarlijk, vanuit de corner belandde de bal op zijn hoofd, hij kopte echter ver naast. Hoewel Schagen de tweede helft niet veel meer had in te brengen was trainer Ivo Rohling na afloop een tevreden man.

,,Het kan eigenlijk niet slechter dan vorige week, dus ik ben blij dat ze het vandaag anders hebben opgepakt. De eerste helft werd goed gevoetbald. Daarna stonden we wat meer onder druk. Dit zijn lastige potjes, tegen een goede tegenstander, vooral met dit weer. We hebben hard gewerkt en ik denk dat de overwinning verdiend was.’’

Ed van de Pol, trainer van Geel Zwart, was het daar niet mee eens: ,,Over de hele wedstrijd vind ik dat we een punt verdiend hadden. In het begin hadden we enige moeite met de organisatie, maar dat ging steeds beter. We hebben twee ongelukkige goals tegen gekregen en dat is ons fataal geworden.’’

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.