Worstelzaal is tweede woonkamer voor Zaanse Sharon Winter

Redacteur Zaanstreek
zaandam

Ze wordt gezien als een van de grootste worsteltalenten van ons land. Twee weken geleden versloeg Sharon Winter op een internationaal toernooi bijna de gehele Franse delegatie. De Zaandamse werd uiteindelijk tweede bij de senioren, terwijl zij als veertienjarige nog diverse jaren in jeugdcategorieën mag uitkomen.

,,Gaat het, pap?’’, vraagt het lid van de nationale jeugdselectie aan haar vader Carel Winter, als deze voor de tiende keer met een heupworp tegen de grond is gegooid. In het worstelzaaltje van De Halter op sportpark Poelenburg krijgt de jonge Zaanse privéles van haar vader. ,,Het is een beetje onze tweede woonkamer’’, grapt de enthousiaste Carel.

In een strak blauw worstelpak van de Nederlandse worstelbond en dito sportschoenen smijt Winter haar vader van links naar rechts over de mat. Voor een krachtpatser ziet ze er heel gracieus en vrouwelijk uit. ,,Je hebt wel van die grote gespierde vrouwen, maar ik moet het meer van mijn explosiviteit hebben’’, legt ze uit. Haar vader laat zich gewillig over haar schouder werpen en geeft ondertussen aanwijzingen.

Op haar tiende kreeg de belofte het worstelvirus te pakken. Winter was op dat moment judoka en ging uit nieuwsgierigheid een keer met haar vader mee naar een worsteltraining. ,,Dat vond ik eigenlijk veel leuker. Worstelen heeft meer snelheid en toen ik mijn eerste toernooi deed, bleek ik ook nog talent te hebben. Toen was de keuze snel gemaakt.’’

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.