Man vlucht zee in bij aanhouding

Janneke van Beusekom
Callantsoog

Agenten hebben maandagavond in Callantsoog een nat pak gehaald bij een aanhouding. Een man die nog 121 dagen gevangenisstraf moest uitzitten en bovendien nog een boete op zijn naam had staan, vluchtte de zee in toen hij dreigde te worden gearresteerd, meldt de politie dinsdag.

De verdachte werd bij strandslag de Groote Keeten opgemerkt door agenten. Toen ze hem aanspraken, weigerde hij met hen mee te gaan en rende de zee in. De politie probeerde vervolgens om de man al pratend weer aan land te krijgen.

Toen dat niet lukte, zat er voor de agenten niets anders op dan ook de zee in te gaan. In het water wisten ze de man te overmeesteren. Hij heeft ongeveer drie kwartier in het water gestaan en is met onderkoelingsverschijnselen overgebracht naar het politiebureau. Daar heeft hij een warme douche gekregen.

De man is daarna door een arts nagekeken en bleek ongedeerd. Hij was onder invloed van drugs tijdens de poging van de agenten om hem te arresteren. De man moet nu zijn gevangenisstraf uitzitten en de openstaande boete betalen.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.