Naslagwerk voor liefhebber bloembollen

hoorn

De jubileumviering van de Koninklijke Algemeene Vereeniging voor Bloembollencultuur is gisteren opgeluisterd met een historisch naslagwerk over bloembollen. Het boek 'Van windhandel tot wereldhandel - Canon van de bloembollen' is geschreven door Arie Dwarswaard en Maarten Timmer.

Het boek is niet alleen uitgegeven ter gelegenheid van het 150 jarig bestaan van de KAVB, maar behandelt die geschiedenis ook in vijftig verhalen. Verhalen die eerder in het vakblad Bloembollenvisie zijn gepubliceerd. ,,Die zijn met extra beeldmateriaal en literatuurlijsten gebundeld tot een naslagwerk dat voor iedere liefhebber van bloembollen aantrekkelijk is om te lezen'', aldus Timmer.

De presentatie vond gisteren plaats tijdens de jubileumviering in Lisse in aanwezigheid van minister Verburg (Landbouw). De Hoornse bloembollenhistoricus Timmer heeft samen met zijn co-auteur twee jaar aan de totstandkoming van de canon gewerkt. De meest markante personen, gebeurtenissen en documenten uit de geschiedenis van de bloembol hebben er een plaats in gekregen.

De leden van de KAVB krijgen het boek gratis. Voor anderen is het vanaf 25 mei te koop (G.29,50) in de reguliere boekhandel. 'Van windhandel tot wereldhandel' telt 128 pagina's en meer dan 150 kleurenillustraties. ISBN: 978 90 6194 280 1.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.