FC Marlène wil eigen koers varen bij play-offs

Ton Rooseboom
Heerhugowaard

FC Marlène laat donderdagochtend aan de KNVB weten of de Heerhugowaardse zaalvoetbalclub akkoord gaat met het woensdagmiddag bekendgemaakte wedstrijdschema voor de play-offs om het landskampioenschap.

Volgens plan van de voetbalbond begint de nacompetitie vrijdag met de duels FC Eindhoven - Hovocubo en FC Marlène - ’t Knooppunt. De clubs zouden woensdagavond overleg in Zeist hebben, maar het bestuur van FC Marlène liet weten verhinderd te zijn.

,,We willen in deze kwestie onze eigen koers varen, los van wat de andere clubs erover zeggen’’, stelt voorzitter Ad Molenaar. In Heerhugowaard was er woensdagavond crisisberaad waarbij alle betrokken geledingen binnen de club hun mening konden spuien. Over de uitkomst daarvan wilde Molenaar geen uitspraak doen. ,,We lichten donderdag eerst de KNVB in.’’

’T Knooppunt, dat met succes in beroep is gegaan tegen de uitsluiting voor de play-offs na de ongeregeldheden rond de bekerfinale tegen FC Marlène, speelt tot nader orde zonder supporters. ,,Wij zullen in overleg met de KNVB bepalen hoe lang deze maatregel van kracht blijft’’, verklaart het bestuur op de clubsite.

De promotie/degradatiewedstrijden staan inmiddels ook vast. Eerste divisieploeg White Stones begint vrijdagavond in Egmond aan Zee met de reeks tegen HV/Veerhuys. De Hoornse ploeg waande zich door de eerdere straf van ’t Knooppunt al in veilige haven. De aftrap in sporthal de Watertoren is om 21.30 uur.

Meer nieuws uit Sport Alkmaar

Meest gelezen