Vijf tips rond mishandeling Heiloo

Henk Jan den Ouden
Heiloo

De politie heeft tot nu toe vijf tips binnengekregen in de zaak van de drie van hun fiets geslagen vrouwen in Heiloo, afgelopen weekeinde. ,,We gaan ze bekijken om te zien of ze aanwijzingen over de dader bevatten’’, aldus een politiewoordvoerster.

Gisterochtend heeft het derde slachtoffer, een 33-jarige vrouw uit Heiloo, aangifte gedaan. Eerder hadden Deborah Manubulu (26) en een 15-jarig meisje, ook uit Heiloo, al hun relaas gedaan bij de politie.

De drie zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag op ongeveer identieke wijze van hun fiets geslagen.

De vriend van Deborah Manubulu, Sebastiaan Helderman, heeft een beloning van 1000 euro uitgeloofd voor de gouden tip die leidt tot het aanhouden van de dader. Zijn oproep op Facebook was gisteravond zo’n 5000 keer gedeeld.

Helderman heeft daarop een aantal tips doorgekregen. ,,Die heb ik doorgespeeld aan de politie. Zij hebben meer ervaring in dit soort zaken dan ik. Ik moet wel zeggen dat het me goed doet dat er aanwijzingen binnen komen die de politie bruikbaar vindt. Ik verwacht zo maar dat er deze week nog iemand gehoord gaat worden door de politie.’’

Manubulu beschreef de dader als een Nederlandse man van 25-30 jaar, breed gespierd postuur, 1,80 tot 1,85 meter lang met donker kort haar en een fel oranje shirt. Hij reed op een zwarte ouderwetse herenfiets.

Meer nieuws uit Alkmaar

Meest gelezen