Vandalisme teistert bouw Crommenije in Krommenie

De schade door vandalen op het bouwterrein van de Crommenije loopt al in de tienduizenden euro’s.© Foto Wim Egas

Koos Reitsma
Krommenie

,,Helaas komen er ’s avonds jongeren spelen’’, zegt Jos Kouw, hoofduitvoerder bij de bouw van zwembad de Crommenije in Krommenie. Het is een understatement. Slopen, bedoelt hij.

En het gaat daarbij niet om kwajongensstreken. Kouw: ,,De schade loopt inmiddels in de tienduizenden euro’s.’’

Het bouwbedrijf waarvoor hij werkt - Lokhorst - heeft een beveiligingsbedrijf ingehuurd om ’s avonds een oogje in het zeil te houden.

Als de bouwvakkers tegen het einde van de middag vertrekken, nemen de jongeren het bouwterrein over. De brutaliteit is ongekend.

,,Ze wisten zelfs de elektrische voertuigen, waaronder een heffer, aan de praat te krijgen en reden die vervolgens de vernieling in.’’ Verder zijn er onder meer ramen ingegooid die klaar stonden om te worden geplaatst. Het werk vertraagt er door en dat is ook een kostenpost, aldus Kouw.

Lokhorst heeft aangifte gedaan van de vernielingen.

Halverwege 2016 is met de bouw van het complex met buiten- en binnenbaden en een gymzaal begonnen. Het geheel zou begin 2018 af zijn. Er was zelfs even sprake van dat het buitenbad al dit jaar voor de zomer opgeleverd zou worden.

Wethouder Jeroen Olthof heeft deze optie - een zomeropening van enkel het buitenbad - vorige maand met bouwer Lokhorst en Sportbedrijf Zaanstad besproken.

Ze concludeerden toen dat dit niet haalbaar was. Het zwembadterrein zou dan nog een bouwput zijn, en het buitenbad niet meer dan een bak water met een hek eromheen. En om de situatie veilig te maken voor de zwemmers én de werknemers van Lokhorst op het bouwterrein, moesten dan forse extra kosten worden gemaakt.

Het streven is om de bouw van de Crommenije voor de zomer van 2018 af te ronden.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.