Purmerendse voetbalclubs ruziën over ronselen jeugdspelers

Purmerendse voetbalclubs ruziën over ronselen jeugdspelers

Purmerendse voetbalclubs ruziën over ronselen jeugdspelers

Redacteur Waterland
purmerend

Voor de Purmerendse voetbalclubs Wherevogels en FC Purmerend is de maat vol met de wijze waarop Purmersteijn jonge spelers ronselt. Ze boycotten het Marktstadtoernooi voor D, E en F-selectieteams dat de drie clubs elk jaar onderling afwerken tijdens de Nazomerfeestweek.

Het is Wherevogels en FC Purmerend een doorn in het oog dat zij jeugdtrainers opleiden tot KNVB-trainers en dat hun jonge spelers vervolgens worden weggekaapt door Purmersteijn, dat pas vanaf de D-pupillen KNVB-opgeleide trainers inzet.

De twee clubs zeggen ook dat Purmersteijn zich niet aan de regels houdt door jonge spelers die tijdens het seizoen bij hen staan ingeschreven, al mee laat trainen of tijdens toernooien opstelt. Die spelers stappen dan het volgende seizoen ’met mooie beloften’ over.

Voorzitter Remco Mol van Purmersteijn is zich van geen kwaad bewust. Hij zegt dat de club zich aan de regels houdt, maar dat die door Wherevogels en FC Purmerend nog op de oude wijze worden geïnterpreteerd. ,,Clubs hoeven geen toestemming meer te geven voor het laten meetrainen van hun jonge talenten bij een andere vereniging. Er geldt alleen een meldplicht. En daar houden wij ons aan.’’

Meer in Dagblad Waterland van woensdag 4 september

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.