ChristenUnie Langedijk vreest extra grondstrop

ChristenUnie Langedijk vreest extra grondstrop. Foto: ChristenUnie

Redacteur Alkmaar
Zuid-Scharwoude

De fractie van de ChristenUnie in Langedijk vreest dat de grondproblemen van de gemeente een stuk ernstiger worden dan nu het geval is. Fractievoorzitter Erica van As heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college.

Van As baseert zich op een bericht op de website www.accountant.nl, waaruit blijkt dat de grondpolitiek van de Nederlandse gemeenten waarschijnlijk desastreuzer uitpakt dan het beeld nu al is. Alle gemeenten moeten rekening houden met een extra strop van drie tot vier miljard euro. Volgens professor Hugo Priemus, die in het artikel wordt opgevoerd, krijgen gemeenten nog flinke financiële tegenvallers voor hun kiezen.

Langedijk is een van de gemeenten die met een grote voorraad grond zit, die als gevolg van de economische crisis onverkoopbaar is. Langedijk is daardoor al in de problemen geraakt, maar houdt de begroting met kunst- en vliegwerk op orde. De ChristenUnie vreest dat dat niet meer lukt als de grondproblemen groter worden. De partij ’vreest opnieuw forse verliezen’, aldus Van As.

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.