Update: Xenos Den Helder is níet beschoten

© DNP.NU/Micky Heiligenberg

© Foto HOLLAND MEDIA COMBINATIE

1 / 5
Hedzer Faber
Den Helder

Het zijn géén kogelgaten in de deur van de nagelnieuwe Xenos-vestiging in het centrum van Den Helder.

Zaterdag zijn meerdere ronde gaten ontdekt in de glazen deur van het pand op de hoek Beatrixstraat-Keizerstraat. Op social media werd gespeculeerd dat dit kogelgaten zouden zijn en dat er een verband zou kunnen zijn met de ontstane commotie over de houten schotten voor de ramen van de winkel.

Na vragen van deze krant ging de politie op onderzoek uit. De beschadigingen waren namelijk nog niet bekend bij de politie. De winkel is nog niet open. Na vragen van deze krant zijn agenten op onderzoek uitgestuurd. Die hebben vastgesteld dat de gaten een gevolg zijn van een poging van bouwvakkers om in het gebouw iets te bevestigen met een spijkerpistool, en daar kennelijk mee zijn uitgeschoten. Politiewoordvoerder Roderick de Veen noemt het opvallend dat hoewel velen de gaten moeten hebben gezien op deze drukke marktdag, niemand op het idee kwam om de politie te waarschuwen.

De vestiging van Xenos leidde deze week tot commotie onder Nieuwediepers toen bleek dat vijf van de zeven raampartijen van het splinternieuwe winkelpand zijn dichtgezet met houten schotten.

Foto’s: DNP.NU/Micky Heiligenberg

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.