Wieringermeer van slag

Arjen Klare
Slootdorp

Met twee overwinningen op rij was Wieringermeer heel aardig uit de winterstop gekomen. Zaterdag kreeg het ZCFC op bezoek. Een team dat in de nabijheid van de Slootdorpers in de overvolle middenmoot een plaatsje probeert te zoeken om de aansluiting met de subtop tot stand te brengen. Lang leek de wedstrijd op een 0-0 remise af te stevenen. Het gemankeerde team van Wieringermeer gaf zich pas in de slotfase gewonnen:0-3.

Zonder Kevin de Bruin, Kees van de Vrie, Remco Laan en Tim Zuidhof leverde het team van trainer Dennis Kanne al voor het begin kwaliteit en routine in. De vervangers en wat er over was van de vaste basis deden het naar behoren. In de eerste helft werd er zelfs heel aardig gevoetbald.

De eerste kansen waren nog voor ZCFC geweest, maar Wieringermeer doelman Robert Schoen hield met een aantal reflexen zijn doel schoon. Na een half uur, toen Wieringermeer controleerde, kreeg het team ook wat kleine mogelijkheden. Remco Perton bij de tweede paal, was net even te ver uitgeweken. En Mark de Jager had meer met de ruimte en tijd kunnen doen dan het slappe schot wat nu een makkelijke prooi voor de doelman werd. ZCFC deed iets terug met een kopbal die net over ging. Aanvallend was het pover wat beide teams in het eerste bedrijf lieten zien.

In de tweede helft kwam ZCFC wat slagvaardiger voor de dag. Het verdedigde nu nadrukkelijk vooruit en kwam steeds dreigender in de buurt van doelman Schoen. Ook nu bleven grote kansen uit. Wieringermeer had moeite om de ballen vast te houden voorin. De aansluiting van de middenvelders met de voorhoede liet te wensen over, waardoor de ruimtes op het veld groter werden. Doordat de aanval te kort ondersteuning kreeg, stonden Mark de Jager en de ijverige Sander Veenstra meer en meer op een eiland. Verder dan een vrije trap van De Jager die naast ging kwam Wieringermeer niet. Meer dan een gelijkspel leek er niet in te zitten voor de thuisclub, maar zelfs dat was het team niet gegund. Tien minuten voor tijd viel dan toch het doelpunt voor ZCFC(0-1). Wieringermeer had niet meer de kracht om zich over deze tegenvaller heen te knokken.

In de slotminuten werd het zelfs nog 0-2 en 0-3. Dat was iets teveel van het goede en zeker geflatteerd. Het team van trainer Kanne had meer dan een helft heel aardig mee gevoetbald, maar kwam slagkracht en ook wel voetballend vermogen tekort om resultaat te boeken. ,,Dit is toch een beetje zuur, als je ziet hoe de 1-0 tot stand komt. We stappen blind in. Dan is het klaar en wordt het ook nog 2-0 en 3-0.”

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.