Jonge werkzoekende langer zonder baan

Het aantal bij UWV geregistreerde jonge werkzoekenden is ten opzichte van vorig jaar met ruim 50 procent gestegen. Met name onder hoogopgeleide jongeren en jongeren met een mbo 3 of 4 opleiding is sprake van een sterke toename.

Het aantal studenten met een leerbaan is teruggelopen in vergelijking met vorig jaar. Hoewel het aantal stageplaatsen licht is gestegen, blijkt dit onvoldoende om aan de vraag te voldoen. Dit staat in de nieuwe Basiscijfers Jeugd die de stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) en UWV vandaag hebben uitgebracht.

UWV telde eind april 2013 bijna 30.000 werkzoekende jongeren meer dan een jaar geleden. Ruim 82.000 jongeren tot 27 jaar staan bij UWV geregistreerd als werkzoekend. Van deze groep heeft 42 procent een mbo-opleiding afgerond. 11 procent is hbo- of wo-opgeleid. De overige 47 procent heeft een lage of algemeen middelbare opleiding. Jongeren staan in vergelijking met vorig jaar gemiddeld langer ingeschreven als werkzoekende: 65 procent is langer dan 3 maanden werkzoekend, tegen 60 procent in 2012. (Foto: Thinkstock)

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.