Milieuvriendelijke kist

Je kunt het bijna een trend noemen in uitvaartland: een milieuvriendelijke uitvaartkist. Arcum Nederland is in korte tijd het derde bedrijf dat milieuvriendelijke uitvaartkisten gaat maken. Deze kist kan worden voorzien van een persoonlijke print.

Via een speciale website kunnen nabestaanden zelf een print ontwerpen voor op de kist en deze creatie online bestellen. De kist wordt vervolgens binnen 24 uur geleverd.

Wat deze aanbieder naar eigen zeggen bijzonder maakt, is dat de gebruikte kist tegemoetkomt aan de bezwaren die leven bij de Landelijke Vereniging Crematoria (LVC). De LVC adviseert haar leden geen kartonnen of wollen kisten meer te accepteren. Volgens de LVC kan de crematie van kartonnen of wollen kisten tot gevaarlijke situaties leiden en schade aan de technische installaties opleveren doordat deze milieuvriendelijke kisten bestaan uit licht ontvlambare materialen.

De nieuw ontwikkelde uitvaartkist voor crematies van Arcum Nederland is van een milieuvriendelijk materiaal (Fibratec) en is vervaardigd uit plantaardige vezels en de handgrepen zijn van afbreekbaar materiaal (PP).

Op 9 april presenteert Arcum Nederland de milieuvriendelijke uitvaartkist voor crematies tijdens de uitvaartbeurs in de Grote Kerk in Alkmaar.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.