Zwemtocht Den Helder-Texel brengt recordbedrag op

Casper Duin
Den Helder

De derde benefietzwemtocht Den Helder-Texel heeft zaterdagochtend een recordbedrag voor de stichting Spieren voor Spieren opgebracht. In totaal werd er een bedrag van 41.522,50 euro opgehaald.

Vorig jaar werd 28.250 euro ingezameld voor het goede doel. De opbrengst van dit jaar is het bedrag dat de 31 ingeschreven zwemmers via fondsenwerving binnenhaalden. 29 van hen deden zaterdagochtend vroeg (start om 7.55 uur) mee aan de derde editie van de benefiettocht van de Helderse organisator Be Tough.

Uiteindelijk haalden 28 zwemmers de overkant. Alleen Anita Faeseler uit Hattem werd voortijd uit het water gehaald.

De Helderse zwemmer Gerben Rozie (24) bereikte als eerste de finishboog op De Hors. Hij deed dat in een recordtijd van veertig minuten en veertig seconden. Het oude 'parcoursrecord' stond op naam van Nol van Thull (41,31).

Debby Burger-De Graaf ('t Zand) finishte in 42,15 als eerste vrouw. Nieuwedieper Gert Jan Wit wist als enige voor derde maal de overtocht te volbrengen.

Vorige week werd de zwemtocht nog op het allerlaatste moment afgeblazen vanwege de sterke wind en vele regen. Bij de herkansing kenden de zwemmers nagenoeg perfecte omstandigheden en haalden ze net voor de buien losbarstten de overkant.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.