Marine onderschept drugs met waarde van 37 miljoen

Redacteur Den Helder
den helder

Een vangst uit het boekje. Zo noemt de marine de onderschepping van drugssmokkelaars met bijna 1500 kilo cocaïne in het Caribisch gebied.

Mariniers van Hr.Ms. Friesland hebben in samenwerking met een Kustwachtvliegtuig de smokkelaars aangehouden. De drugsrunners voeren in een supersnelle boot, ‘Go Fast’ genoemd, toen ze werden opgemerkt door de piloten van het Kustwacht patrouillevliegtuig.

Het marineschip Hr.Ms. Friesland, dat momenteel vaart onder de vlag van de Kustwacht Caribisch gebied, ging erop af. Door de snelle inzet van twee bewapende bijboten, de FRISC, en de Alouette boordhelikopter kon de ‘Go Fast’ tot stoppen worden gedwongen. De driekoppige bemanning is gearresteerd en is met de drugs en het vaartuig overgedragen aan de politie te Sint Maarten. Uit testen van de contrabande is gebleken dat het 1453 kg cocaïne betrof. Na deze vaststelling zijn de drugs vernietigd. Minister van defensie Jeanine Hennis bracht deze week een bezoek aan de Benedenwindse Eilanden. Zij complimenteerde de commandant van Hr.Ms. Friesland en zijn bemanning met de vangst. ,,Deze enorme vangst is iets om trots op te zijn en onderstreept het grote belang van onze aanwezigheid in het Caribisch deel van ons Koninkrijk. Opnieuw zetten we internationale criminaliteit de voet dwars. Juist in deze regio, waar de dreiging vanuit zee reëel is, zijn een sterke marine en kustwacht blijvend noodzakelijk'', zei de bewindsvrouw.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.