Moeder en zoon beheersen Overlevingsloop

Casper Duin
Den Helder

Een atletiekwedstrijd die wordt overheerst door moeder en zoon is een zeldzaam verschijnsel in Nederland. De 27e editie van de Overlevingsloop werd woensdagavond vanaf start en finish beheerst door moeder Lucienne Groenendijk en zoon Luca Assorgia.

Het tweetal kwam ondanks hun inspanningen in de triatlon van Anna Paulowna van afgelopen zaterdag opvallend fris aan de start. Toch kreeg Luca de zege niet cadeau. Superveteraan Cees Kersten uit Schagen gaf de jonge atleet van Sportlust behoorlijk partij en moest in de slotkilometer naar Huisduinen pas buigen. Derde werd Ronald Lienos (Noordkop). Bij de vrouwen was Groenendijk vanaf de start veruit de sterkste en waren de tweede en de plaats voor Ellen Berkhout en Sarah Wiebers van Hollandia.

De organiserende vereniging SV Noordkop Atletiek moest dit jaar vanwege het ontbreken van een strandtent op het Huisduiner strand voor de start en finish uitwijken naar de Zeeweg. De bijna tweehonderd atleten kregen daardoor iets meer asfalt in plaats van paardenpaden en strand te verwerken.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.