Drie jaar cel voor overvallen Oostzaan, Medemblik en Castricum

Foto HDC Media/Hans van Weel© HDC Media/Hans van Weel

Vanda de Haan
Oostzaan

Een 41-jarige Almeerder, onder meer verdacht van twee gewelddadige tasjesroven najaar 2009 in Schagen, is daarvan vrijgesproken door het hof in Amsterdam. Wel kreeg de man drie jaar cel opgelegd vanwege het medeplegen van drie roofovervallen rond diezelfde periode in Oostzaan, Medemblik en Castricum.

Enkele van de bij de tasjesroven gestolen zaken werden teruggevonden in de auto van verdachte, wiens kompaan de tasjesroven zou hebben gepleegd.

Hij kreeg cel voor de roofovervallen plus het in bezit hebben van bij de tasjesroven buitgemaakte spullen. Hij moet slachtoffers 5700 euro schade vergoeden.

In Oostzaan moest iemand zijn portemonnee afgeven, nadat met een knuppel op zijn autoruit was geslagen en hij was bedreigd met een vuurwapen.

Een automobilist in Medemblik werd op zijn hoofd geslagen, kreeg een pistool op zich gericht en werd na het afhandig maken van portemonnee en telefoon in de kofferbak van zijn wagen geduwd.

Een cafébaas in Castricum werd bij zijn huis beroofd van twee sporttassen met 15 mille, de kasopbrengst.

Tegen de Almeerder was drieënhalf jaar cel geëist. Het hof haalde daar een half jaar af, omdat de afdoening van de zaak lang heeft geduurd.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.