FNV Jong: meer controle op aanpak jeugdwerkloosheid

© HSPublicity

Jeugdwerkloosheid aanpakken oké, maar gemeenten moeten hierbij beter verantwoorden hoe zij het geld besteden. Dat is de mening van FNV Jong. De jongerenvakbond vindt het ongehoord dat gemeenten in het aflopende Actieplan Jeugdwerkloosheid wel de regie en de middelen kregen om jeugdwerkloosheid aan te pakken, maar dat zij zich niet of nauwelijks financieel hoefden te verantwoorden. Nu de pot leeg is, daar zat 250 miljoen euro in, pleit FNV Jong voor een Actieplan Jeugdwerkloosheid 2.0.

De werkloosheid onder jongeren zal volgens FNV Jong de komende maanden flink toenemen. Dat vraagt om een betere aanpak in een nieuw Actieplan. Voorzitter Dennis Wiersma van FNV Jong: „Op dit moment zijn 100.000 jongeren (tot de leeftijd van 25 jaar) werkloos. Als we nu niets doen en niet leren van gemaakte fouten in het verleden, dan kunnen we er over een halfjaar zo'n 30.000 jonge werkzoekenden bij optellen. Het is ontoelaatbaar dat dit kabinet niks doet voor werkloze jongeren en hen in de kou laat staan. En gemeenten laat doormodderen.”

In een brief aan de Tweede Kamer pleit FNV Jong voor een betere verantwoording van de besteding van de toebedeelde financiële middelen, voortzetting van het School Ex Programma, maatregelen voor een betere uitvoering van de sectorconvenanten en inzet op de aanpak van allochtone jeugdwerkloosheid.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.