Heiloo: zwembad en sporthal in één pakket

Redacteur Alkmaar
Heiloo

De gemeente Heiloo zet nadrukkelijker openlucht zwembad Het Baafje en sporthal Het Vennewater als combinatie in de etalage. De gemeenteraad moet snel (in de vergadering van december) een beslissing nemen over de verzelfstandiging van de sporthal.

Zo’n besluit is over Het Baafje al genomen. Het was bekend dat de gemeente ook de sporthal in private handen wilde leggen, maar tot tot dusver waren het twee min of meer gescheiden projecten.

Wethouder Jacob Ouderkerken legt uit dat het toch meer voor de hand ligt om de twee procedures samen te voegen. De suggestie daarvoor komt overigens van het adviesbureau Drijver en Partners. Dat wees erop dat beide instellingen nu al in één organisatie zijn ondergebracht. Zo doet personeel op beide plekken dienst.

,,Het advies van Drijver is om beide verzelfstandigingen samen te voegen omdat dit het aanbod sterker zou maken.’’ Volgens de wethouder betekent dit niet dat het adviesbureau een partij paraat heeft die beide instellingen wil overnemen. ,,Ze zeggen dit vanuit hun ervaringen die ze elders in het land hebben opgedaan.’’

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.