Internationale afsluiting Den Helder Maritiem Nederlaagtoernooi

Casper Duin
Den Helder

Met Rot Weiss Lüdenscheid als vierde tegenstander van het Helders Elftal heeft het Den Helder Maritiem Nederlaag-toernooi zaterdagavond een passende internationale afsluiting.

De amateurs uit de Duitse partnerstad van Den Helder waren immers deelnemer aan het allereerste Den Helder Maritiem-toernooi in 1981. De andere teams, naast het Helders Elftal, waren toen Haarlem (met Ruud Gullit en Martin Haar) en Volendam, dat het toernooi won.

De huidige Helderse selectie, dat redelijk presteerde tegen Telstar (0-6), Jong AZ (2-1) en Almere City (0-4), treedt zaterdagavond aan zonder Roy Huisman (kuitblessure). Pogingen voor een vervanger - Jean-Michel Rijken, Patrick Verhoef (beiden vakantie) en Joey Kuyp (werk) ontbreken ook - liepen in eerste instantie stuk. Mogelijk zit Janie van Veen (FC Den Helder) als wisselspeler op de bank. Aanvaller Patrick Beens is voldoende hersteld van zijn voetblessure. De wedstrijd op het HCSC-complex begint om 19.00 uur.

De wedstrijd staat niet onder leiding van Ruud Bossen. De voormalig betaaldvoetbalarbiter is geblesseerd. Er is inmiddels een vervanger aangesteld.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.