Terugkeer 'vrouwenmepper' in Heiloo mogelijk

Henk Jan den Ouden
Heiloo

Het is niet uitgesloten dat Dennis H. terugkeert naar de GGZ Heiloo om daar behandeld te worden aan zijn stoornis. De rechtbank besluit de komende twee weken of hij tbs met dwangverpleging krijgt, of dat zijn tbs slechts wordt aangevuld met scherpere voorwaarden.

De Rotterdamse rechtbank boog zich woensdag ook over de vraag, waarom H. de neiging heeft om vrouwen van hun fiets te slaan, zoals vorige maand in Heiloo gebeurde. ,,Macht’’, zei H. ,, Ik voelde aldoor een soort spanning als we elkaar naderden, als we dicht bij elkaar waren. Ik probeer macht te zoeken, het geeft me een goed gevoel.’’

H. weet zijn hernieuwde agressie in de Koningsnacht aan de alcohol. ,,Ik had vier jaar niet gedronken. De eerste keer heeft me meteen de das om gedaan.’’ Maar volgens de getuigen-deskundigen, een psychiater en een reclasseringsambtenaar, was er meer aan de hand. ,,Je kunt dit niet alleen verklaren door te veel alcohol’’, aldus psychiater Van der Meer.

Toevallig

Was H. op zoek gegaan naar meisjes, wilde de officier van justitie weten. ,,Nee, ik zat niet in een straatje te wachten tot er een vrouw voorbij kwam. Steeds kreeg ik er toevallig mee te maken dat er een vrouw fietste.’’ Ook na de eerste keer dat hij een jonge vrouw een klap had gegeven ging H. niet naar huis maar bleef op straat, concludeerde de officier. ,,Ik zat in een roes’’, verklaarde H. ,,Ik moet hieraan geholpen worden.’’

De vraag is: hoe en waar. H. is zeer tevreden over het behandelteam in Heiloo en wil er graag blijven. ,,Ik voelde me super daar, ook vanwege de mensen.’’ De officier van justitie zag het anders. ,,U kunt niet terug naar Heiloo. Het heeft nogal een impact gehad in de regio. De slachtoffers en de gemeenschap in Heiloo zullen er geen prettige gedachten bij hebben dat u daar zit.’’ Ze noemde een goede beveiliging van H. ’maatschappelijk heel belangrijk’. En reclasseringsambtenaar Blokland vond dat het behandelteam in Heiloo ’wel erg voorvarend met de resocialisatie van mijnheer H. was geweest.’’ De uitspraak is op 11 juni.

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.