Heemskerk: veertig teams aan start Samenloop

Janneke van Beusekom
heemskerk

Ruim zeshonderd deelnemers verspreid over veertig teams starten morgen bij het wandelevenement Samenloop voor Hoop in wijkpark Vlaskamp. Met dit evenement wordt geld opgehaald voor KWF Kankerbestrijding.

Om 14 uur geeft burgemeester Mieke Baltus het officiële startsein, waarna meer dan dertig 'survivors' de eerste ronde van het wandelparcours afleggen. Hierna sluiten de deelnemende teams aan. Dutch Diana Ross treedt op.

Gedurende de 24 uur zijn er nog meer optreden, onder andere van Full Count, Waterproof Shampoo en DJ Ton Bosman. Voor de survivors, mensen die kanker hebben (gehad) wordt een speciale survivortent neergezet. Hierin kunnen zij onder meer een sieradenworkshop volgen, een massage krijgen of genieten van een maaltijd.

Voor kinderen zijn er een juniorloop - die 24 minuten duurt - en een zeskamp. Ook kan er een rondje met een pony worden gereden (voor één euro) en staat een springkussen op de Vlaskamp. Om 23 uur vindt de kaarsenceremonie plaats met een optreden van Opera Familia. Als de kaarsen branden, lopen de teams een ereronde. Na de ceremonie en het begin van de nacht is het voor de lopers rustig en stil. Muziekliefhebbers kunnen een koptelefoon huren en meedoen aan de silent disco.

Op zondagmorgen kunnen kinderen voor een klein bedrag een vaderdagontbijtje klaarmaken. In de middag kunnen teamleden en bezoekers een salsaworkshop volgen. Kinderen kunnen een sportles volgen of een brandweerdemonstratie bijwonen. Het evenement wordt om 14 uur afgesloten na de bekendmaking van de opbrengst en het overhandigen van de cheque.

Bekijk het programma op www.samenloopvoorhoop.nl/heemskerk of Twitter: @SLVHHeemskerk.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.