Groot aanbod wandelingen Laatste Loodjes

Ron Amesz

De komende maand staat bij wandelsportvereniging De Laatste Loodjes in het teken van een gevarieerd aanbod van wandelingen.

Op woensdag 27 april gaat de eerste avondwandeling van een serie van vier van start. Vanuit buurtcentrum De Lorzie aan het Marktplein 3 te Wormerveer wordt een afstand van 10 kilometer gelopen in 'Wormer bij Avond'. Deelnemers kunnen zich inschrijven vanaf 18.15 uur. De gezamenlijke start is om 19 uur precies.

Op maandag 2 mei vindt een midweekse dagwandeling van 10 kilometer plaats op 'De Veldschuit Route' vanuit het buurtcentrum De Veldschuit aan de Veldbloemenweg 8a te Zaandam. Deze wandeling gaat door het Jagersveld. Voor deze tocht kunnen deelnemers zich inschrijven vanaf 9.15 uur waarna de gezamenlijke start plaats vindt om 10 uur.

Voor beide tochten geldt dat er gezamenlijk wordt gewandeld en een wandeltempo wordt aangehouden tussen de vijf en zes kilometer per uur. Onderweg wordt niet gepauzeerd. Deelname voor niet-leden bedraagt 2,50 euro. Leden betalen een euro.

In het weekeinde van 14 en 15 mei vindt de 29e Molen en Meren wandeltocht plaats vanuit de Trias vmbo school aan de Saendelverlaan 1 te Krommenie (tegenover het NS station Krommenie/Assendelft). De routes zijn uitgezet in de zuidwesthoek van het Nationaal Landschap Laag Holland met aan de horizon de slingerende lintdorpen Westzaan en Assendelft. In principe wandelt men 'Tussen IJ en Z'. Er kan een keuze gemaakt worden uit zeven parkoersen. De 40 kilometer gaat zelfs het Noordzeekanaal over en legt de extra kilometers af in Spaarnwoude.

Kosten: bondsleden betalen 2 euro en met herinnering 3 euro. Niet leden betalen 3 euro en met herinnering 4 euro.

Starttijden: 40/30 km van 8-9 uur; 25/20 km van 8 tot 10.30 uur; overige afstanden van 9 tot 13 uur. Meer informatie is te vinden op www.wsvdelaatsteloodjes.nl.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.