Weer punt voor De Kennemers

Rinus van der Lugt
Tweede klasse A

Had De Kennemers-trainer Jos van Veelen vorige week de nodige moeite met de puntendeling tegen Zaanlandia, afgelopen zondag kon hij zich wel vinden in de 1-1 eindstand tegen West Frisia.

,,Beide ploegen hadden deze wedstrijd kunnen winnen”, keek Van Veelen op het duel terug. ,,Dus dan is een puntendeling terecht.”

In de eerste helft gaven beide ploegen elkaar niet veel toe. ,,West Frisia was wat meer in balbezit”, analyseerde Van Veelen de wedstrijd. ,,Maar wij waren in de omschakeling ook niet ongevaarlijk.”

Bij één van deze momenten was het Frank Commissaris die zijn ploeg aan de 0-1 voorsprong hielp. Voor de formatie van trainer Henk Spaan was deze treffer het sein in de rust een wissel toe te passen en in plaats van met twee spitsen over te schakelen naar drie spitsen.

Hoewel Van Veelen dat wel had zien aankomen, slaagden zijn spelers er toch niet in onder de steeds groter wordende druk vandaan te komen.

De gelijkmaker was dan ook een logisch gevolg van het overwicht. Vlak na deze gelijkmaker leek De Kennemers zelfs met een achterstand geconfronteerd te worden, omdat de thuisploeg een strafschop kreeg toegewezen.

,,Een beetje overdreven”, oordeelde Van Veelen. Gelukkig voor De Kennemers ranselde Mark Veen de bal uit de hoek.

Net toen Van Veelen tegen assistent-trainer Ray van Aken zei dat hij tevreden was met een punt, kreeg zijn ploeg nog enkele kansen. ,,Dat had teveel geweest”, aldus Van Veelen.

De Kennemers: Veen; Cyrus, Hommes, Kloes, Ülger; Kooy, Vonk, Oualit (Regter); Commissaris, Emrane, Bensallem (El Bakkali).

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.