Masterclass songwriting bij Triade Den Helder

Petra Bies
Den Helder

Singer-songwriters zijn populair, zeker sinds de goedbekeken televisiestrijd op dit gebied. Triade haakt hier op in met een masterclass songwriting, verzorgd door Danny van Tiggele en speciaal bestemd voor jongeren.

Het is een thuiswedstrijd voor de muzikant van de bejubelde formatie Mister and Mississippi, want hij komt uit Den Helder en volgde zelf ook les bij Triade.

De masterclass start dinsdagavond 26 januari en telt vier bijeenkomsten. Van Tiggele belicht de verschillende technieken van songwriting en samen worden een aantal bestaande liedjes geanalyseerd. Ook is er aandacht voor hoe een liedje kan worden gebracht en krijgen cursisten hulp bij het schrijven van een eigen lied. Tijdens de laatste les presenteren ze dat. Enige ervaring op een akkoordinstrument (gitaar of toetsen) is wel vereist.

Van Tiggele draagt zijn kennis graag over. ,,Hoe mooi is het om met eigen nummers andere mensen een gevoel te kunnen geven? Muziek is de sterkste communicatie die er is."

Het Huis van de Kunsten Triade aan de Middenweg start na de kerstvakantie met een nieuwe cursusronde. Het aanbod staat al op www.triade-denhelder.nl

Allerhande cursussen

Triade verzorgt individuele lessen in muziek en er zijn daarnaast allerhande groepscursussen op gebied van zang, muziek, beeldende kunst, dans, fotografie en theater. Voor zowel kinderen en jongeren als volwassenen.

Ook is er een MediaLab met de nieuwste apparatuur en software op het gebied van fotobewerking en andere beeld- en geluidstechnieken.

Kerstspecials

Triade besluit dit jaar met een kerstspecial. Aanstaande dinsdagavond 15 december is er vanaf zeven uur een kerstconcert door leerlingen en docenten (entree één euro, uitsluitend voorverkoop aan balie Triade, maximaal vijf kaarten per leerling) en ook donderdag 17 december (19 uur, pianoleerlingen) en vrijdag 18 december (20 uur, vrouwenkoor en zangleerlingen) wordt er gemusiceerd voor publiek. Buitenshuis is Triade op vrijdag 18 december vertegenwoordigd op de kerstmarkt van de Helderse Vallei (16-20.30 uur, Jan Verfailleweg) met de vocalgroup Dicht Bij C en komend weekeinde op de kerstfair in Fort Kijkduin met diverse optredens van muziekleerlingen. De fair aan het Admiraal Verhuellplein is zaterdag 12 december van 12 tot 20 uur en zondag 13 december van 11 tot 18 uur.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.