Twee kansen op succes

Bas Kansen van AGV’34 aan de bal tegen Nieuw Utrecht. Hij was goed voor twee doelpunten.© Foto Walter Oliemans

Gerard Klaver
Eerste klasse A

Zelden zal AFC’34 in de eerste klasse zo’n gemakkelijke overwinning hebben behaald als deze zondag tegen Nieuw Utrecht. Tegen de nummer laatst was de score van 7-1 geenszins geflatteerd; met wat meer daadkracht en geluk was een overwinning met dubbele cijfers haalbaar.

De winst lag in lijn met de prestaties van de laatste maanden. AFC’34 is met een prima serie bezig, getuige ook de eerste plaats in de derde periode en een afgetekende derde plek in de reguliere stand.

Periodetitel

Na afloop waren de uitslagen op de andere velden dermate gunstig (verlies voor Velsen en een puntendeling bij de andere concurrenten Hillegom en DEM) dat een periodetitel zich aan de horizon aandient. Die prijs kan AFC’34 op twee manieren verdienen, via winst van die derde periode, of een doorgeschoven periodetitel van de uiteindelijke kampioen. Op beide paarden hebben de Alkmaarders de teugels stevig in handen.

Het duel tegen laagvlieger Nieuw Utrecht was reeds na een halfuur van alle spanning ontdaan. Middenvelder Bas Kansen maakte feitelijk een hattrick, maar zijn tweede doelpunt werd om dubieuze redenen afgekeurd. De 3-0 van Ali Deveci net voor het einde van het eerste halfuur bleek de opmaat tot een kansenregen, welke tot het einde van de wedstrijd aanhield.

Nieuw Utrecht, dat het niveau van een gemiddelde derdeklasser deze middag niet ontsteeg, werd aan alle kanten weggespeeld. De 4-0 van Arsenio Dihalu kwam voort uit een ingooi van de Utrechters, die de bal zo in de voeten van de aanvaller gooide. Dat de roodwitten nog tot scoren kwamen was te danken aan een zondagsschot van Serdar Sevinç, dat via het been van verdediger Emre Aykan in het doel vloog.

Jordy Cretier (hard schot over de grond), Ali Deveci (intikker) en invaller Daan Hamaker (na goed doorgaan) tilden de score moeiteloos naar grote hoogte. Dat daar tussendoor de mooiste kansen geen treffer opleverden was opvallend. De gasten eindigden de wedstrijd in ondertal.

Een kwartier voor tijd was invaller Wahip Yildiz het kat-en- muis-spelletje even zat en trapte AFC-er Boi Postma omver. Even dreigde de wedstrijd te ontsporen, maar het gezond verstand zegevierde net op tijd.

AFC’34 heeft het puntenaantal van vorig jaar inmiddels verbeterd (41 tegen 38), maar er zit dus nog meer in het vat. De komende duels tegen de concurrenten DEM (nummer 4) en EDO (nummer 2) zullen daarin zeer waarschijnlijk beslissend zijn.

AFC’34: Wiese; Postma, Aykan, S. Kroon, Yilmaz; Schuffelen (60. Snijders), Cretier, Kansen (54.Hamaker); Dihalu (65. De Jong), Smal, Deveci.

Meer nieuws uit Sport Alkmaar

Meest gelezen