Ruim 77.000 online-condoleances na ramp

Internetredactie
RIJSWIJK

3,5 week na de vliegtuigcrash zijn op Condoleance.nl, Condoleanceregister.nl en Condolences.eu in totaal bijna 77.600 steunbetuigingen achtergelaten voor de slachtoffers van vlucht MH17.

Vooral de eerste dagen na de vliegramp kwamen honderden berichten per uur binnen. Inmiddels heeft bijna iedereen die dat wilde, zijn of haar condoleance achtergelaten: de onlineregisters worden nog maar één of enkele keren per dag ondertekend. Ze blijven voorlopig nog wel toegankelijk.

Condoleance.nl telde maandagmorgen 60.021 steunbetuigingen. Condoleanceregister.nl had op dat moment 14.482 vliegrampgerelateerde berichten in de database staan en op het Engelstalige Condolences.eu stonden 3078 deelnemingen. Op die laatste internationale website zijn ook berichten achtergelaten in het Engels, Frans, Spaans, Japans en Lets.

Naast de algemene condoleanceregisters zijn er ook enkele speciale herdenkingspagina’s voor individuele slachtoffers of gezinnen. Veel gemeenten die slachtoffers te betreuren hebben, hebben een papieren condoleanceregister in het gemeentehuis liggen. Ook op het Catshuis in Den Haag ligt een condoleanceboek.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.