'De Waddenzee begint bij Den Helder'

Nico Volkerts
Texel

De burgemeester van Den Helder, Koen Schuiling, kreeg zaterdagmiddag op Texel het eerste exemplaar van het boek Van Helsdeur tot Duivels Hoorn, van 'Waddenfotograaf' Pieter de Vries.

Dat de burgemeester van Den Helder voor het eerste exemplaar was gevraagd, is logisch, legt fotograaf De Vries uit: ,,De Waddenzee begint bij Den Helder.'' En omdat er juist ook een expositie van foto's van De Vries op Texel te zien is, lag het voor de hand het boek dáár te presenteren.

Schuiling maakte voor het eerst kennis met het werk van Pieter de Vries op een tentoonstelling in Fort Kijkduin in Den Helder. ,,Daar begint inderdaad de Waddenzee, en die loopt helemaal door tot aan Denemarken.''

De burgemeester prees het werk van De Vries die de natuur in dat gebied, maar ook de sporen die mensen daar achterlaten, zo meesterlijk weet weer te geven.

Schuiling vindt ook dat Den Helder wat meer aan de weg moet timmeren met zijn prachtige strand.

,,We hebben een prachtige kust. De mensen in de regio weten dat wel, Duitsers ook. Veel mensen in Nederland niet. Daar moeten we in Den Helder iets aan doen.''

De expositie met foto's van De Vries is te zien in Tusse de Banke, aan de Groeneplaats in Den Burg. Dagelijks (behalve op zondag) open tussen 10.00 en 17.00 uur.

Zie ook de website van Pieter de Vries

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.