Nieuwe aanpak overlast Cronjéstraat

Redacteur Den Helder
den helder

,,We zijn de enige wijk die nog enkel glas heeft’’, luidt één van de klachten op de goed bezochte bewonersavond van de Cronjéstraat en omgeving.

Dat enkele glas op de bovenverdieping is niet alleen koud in de winter, het zorgt er ook voor dat veel geluid van de straat de woning binnendringt terwijl men ligt te slapen. ,,En als je ziet hoe men soms in de buurt tekeer gaat. Elke keer als je een klap hoort, schrik je wakker en sta je voor het raam te kijken wat er nu weer gebeurt’’, vertellen diverse bezoekers in buurthuis De Beuk.

De klachten en grieven van zo'n vijftig bewoners werden direct opgenomen door wijkagenten, ambtenaren van de gemeente en Woningstichting. Na de klaagzang over het enkele glas, zegt de vertegenwoordiger van de verhuurder toe dat daar zo snel mogelijk naar gekeken gaat worden: ,,Het voldeed aan de normen, maar nu misschien niet meer.’’

De doelgerichte aanpak van hetgeen in het buurtje tussen de Van Galenstraat en Polderweg leeft, kenmerkt een nieuwe aanpak van de overheid. Na een reeks mysterieuze branden, vuurwerkoverlast, openbare dronkenschap en het dealen van softdrugs is de maat vol.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.