Stress om paspoort

Bijna de helft (46 procent) van de Nederlandse reizigers vindt het paspoort het meest stressvolle element van hun reis, volgens onderzoek van vliegticketzoekmachine Skyscanner.

Meer dan 20.000 respondenten uit twaalf landen beantwoordden de vraag welk onderdeel van de reis de meeste stress oplevert. Voor 46 procent van de bijna 1.500 Nederlandse respondenten blijkt het paspoort de grootste stressfactor te zijn, gevolgd door het zoeken naar een geschikte bestemming (20 procent) en de luchthaven (19 procent). Alleen in Rusland leveren de reisdocumenten óók de meeste spanning op, een logisch gevolg van het feit dat Russen voor veel bestemmingen een visum nodig hebben en bij de reis dus veel regelwerk komt kijken. In alle andere ondervraagde landen is het paspoort juist een van de minste bloeddruk verhogende elementen van de reis.

Kinderen mogen sinds kort niet meer in het paspoort van de ouders bijgeschreven staan, maar hebben een eigen paspoort nodig. Dit kan een reden zijn waarom het paspoort voor stress zorgt in deze periode.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.