Vernieuwde Stationsplein valt in de smaak

Derk Lucas
Beverwijk

Na jarenlange werkzaamheden was het zaterdagmiddag eindelijk zo ver. Het vernieuwde Stationsplein werd officieel en feestelijk geopend.

„Als je gastvrij wilt zijn, begin je hier”, sprak wethouder Cecilia van Weel tijdens het openingswoord. Dank van de wethouder ging ook uit naar gedupeerde Joke Geldof. „Als er een organisatie belangrijk is geweest bij de realisatie, dan is het wel de provincie Noord-Holland.”

Ook de projectontwikkelaar, de reizigers, bewoners en de klankbordgroep konden rekenen op een dankwoord van Van Weel.

De gedeputeerde had ook nog wat woorden over het plein in petto: „De gemeente kon alles goed in de gaten houden, want er is geen gemeentehuis dat dichterbij het Stationsplein staat dan hier in Beverwijk”, grapte Geldof. Na de opening speelde het Beverwijks Harmonie Kapel een bewerking van oude en nieuwe hits en lieten de leerlingen van het Centrum voor de Kunsten hun talenten zien.

Food trucks

Onder het volop toegestroomde publiek heerste een enthousiaste sfeer. „De ondernemers zouden hier op dit plein eens in de maand iets moeten organiseren als dit”, doelde een bezoeker op de kraampjes en food trucks die gretig aftrek vonden bij het publiek.

Want het Stationsplein stond zaterdag vol met deze voedselkraampjes. Van koffie tot hamburgers en van cheesecake tot Spaanse hotdogs.

Bedriegertjes

Ook konden de inmiddels beroemde ’iepenbankjes’, het geesteskind van initiatiefnemers Alex van Luijn en Daryll Duiker uitvoerig getest worden. En met het zitcomfort van de bankjes zit het wel snor, zo blijkt deze dag.

Voor de kinderen was er zelfs een kleine draaimolen neergezet op het plein. Maar de jongste bezoekers hadden, mede door het warme weer, meer oog voor het beklimbare standbeeld en de bedriegertjes. Schreeuwend van plezier renden de kinderen van de ene kant van het plein tussen de waterstralen door naar de overzijde. Een enkeling liep zelfs rond in een compleet nat pak omdat uit nieuwsgierigheid de spuitgaten net iets te lang werden bestudeerd.

Enthousiasme

Het begin is er. En als het enthousiasme van de opening een voorbode mag zijn voor wat er nog gaat komen voor het vernieuwde Stationsplein, dan ziet die er uiterst rooskleurig uit. Ook voor de Beverwijkers.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.