Verkeersinfarct op snelwegen rond Rotterdam

rotterdam

Verschillende ongelukken hebben maandagochtend op de wegen rond Rotterdam geleid tot grote verkeersproblemen. Volgens de ANWB mag inmiddels van een ’verkeersinfarct’ worden gesproken met 30 tot 40 kilometer file op de wegen om de havenstad. Rijkswaterstaat adviseert automobilisten Rotterdam te mijden.

De problemen ontstonden op de A16 in zuidelijke richting tussen Rotterdam en Breda, nadat een vrachtwagen door de vangrail was gereden bij de Van Brienenoordbrug. Als gevolg van het ongeval is de hoofdrijbaan in zuidelijke richting afgesloten voor onderzoek. Slechts één van de drie parallelrijbanen is open. De andere kant op staat een kijkersfile.

Later waren er ook ongelukken op de A20 bij Schiedam in de richting van Hoek van Holland en op de A15 richting Europoort. „Het loopt aan alle kanten vast”, aldus een woordvoerder van de ANWB. Volgen Rijkswaterstaat geldt dat ook voor het verkeer uit de richting Den Haag en Gouda naar Rotterdam. De problemen op de A16 gaan in elk geval tot in de middag duren.

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons