Rondje Noordkop start met 240 wandelaars [video’s]

Rondje Dirkshorn: op weg van de Woudmeerweg over land van agrarisch bedrijf Wagenaar Agro/Brassica naar de ringvaart van Waarland.

Rondje Dirkshorn: op weg van de Woudmeerweg over land van agrarisch bedrijf Wagenaar Agro/Brassica naar de ringvaart van Waarland.© Foto Holland Media Combinatie/Ed Dekker

Ed Dekker
Dirkshorn

De eerste etappe van de NHD-wandeltocht Rondje Noordkop bracht zondag 240 lezers op de been.

Rondje Noordkop bestaat uit twaalf tochten door de Kop van Noord-Holland. De wandelkaravaan van het Noordhollands Dagblad voert twee weken lang kris kras door de regio.

(tekst gaat verder onder video)

Het Rondje Dirkshorn stond als eerste op het programma. De groep wandelaars vertrok om tien uur bij de Veersloot in het dorp. Rond kwart voor twee waren de deelnemers hier weer terug. De afstand was twaalf kilometer. Met halverwege een tusstenstop bij Koi & Vijvercentrum Dirkshorn op de hoek Woudmeerweg/Speketersweg.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Kees en Willemien Koning van melkveehouderij Ambachtsheem te Oudkarspel trakteerden de wandelaars in het weiland op blokjes kaas.

Maandag volgt het Rondje Den Helder. Vertrek is om 9 uur, bij De Helderse Vallei. Wie mee wil, moet er om 9 uur zijn. Deelname is gratis, opgeven hoeft niet. Afstand is 11,6 km. Verwachte terugkeer rond een uur.

Video: Johan Eilering.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.