Reistijd MFA-Kompas is gering

beverwijk

Eén van de argumenten van ouders van comité BOB om geen noodschool in Het Kompas te willen, is de reistijd. Maar, hoe lang ben je eigenlijk onderweg van de hoofdpoort van de MFA naar die van het Kompas aan de Belgiëlaan? Onze verslaggever nam de proef op de som.

- Met de auto: vier minuten, waarbij de stoplichten wel een beetje mee zaten. Terug zaten ze tegen: bijna zes minuten. - Met de fiets: heen 2,42 en terug 1,53 minuten. Oorzaak verschil: bouwverkeer in Broekpolder. - Lopend: 5,07 minuten, in opgewekt wandeltempo.

De reistijd is overigens maar één van de vele argumenten van comité BOB om geen noodschool in Het Kompas te willen. De gemeente wil in het afgedankte gebouw na de zomervakantie drie of vier lokalen in gebruik nemen en de jaren daarna geleidelijk alle lokalen. Dit om de piek van het aantal leerlingen in de Broekpolder op te vangen. Die piek neemt na een aantal jaren weer af, en dan kan de noodschool weer dicht.

Ouders hebben echter gehoor gevonden bij de gemeenteraad, die alternatieven onderzocht wil hebben zoals noodlokalen bij de MFA.

Het college wil eerst het draagvlak van comité BOB onderzoeken middels een enquête onder alle ouders.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.