Omwonenden Amazonelaan zijn verkeersituatie zat

Redactie Waterland
Purmerend

Omwonenden van de Amazonelaan in Purmerend zijn de verkeersonveilige situaties meer dan zat. In een brief aan de gemeenteraad dringen ze aan op snelheidsbeperkende maatregelen.

Eerder dit jaar werd een meisje aangereden op de Amazonelaan, een voorval dat de media haalde. Een groep bewoners was op dat moment al geruime tijd bezig om de onveilige situatie op de Amazonelaan op de politieke agenda te krijgen.

Het ongeval vormt de aanleiding om opnieuw de noodklok te luiden, blijkt uit een brief die woordvoerder Stefan Rijnkels aan de gemeenteraadsfracties heeft gestuurd.

Geen resultaat

De groep bewoners probeert al een tijd in gesprek te komen met de gemeente om te komen tot maatregelen om de snelheid van het verkeer in te dammen. ,,Tot op heden echter zonder enig resultaat.’’

Rijnkels noemt de Amazonelaan, een belangrijke ontsluitingsroute voor de wijk waaraan twee basisscholen liggen, ’een broeinest voor onveilige situaties, vooral als men zich niet aan de snelheid in deze laan weet te houden’.

Verkeersmeting

Zeker drie maal heeft dat geleid tussen verkeersongevallen, maar ook tot tal van bijna-ongelukken.

Begin vorig jaar namen de bewoners contact op met de wijkkerngroep. Sindsdien hebben er verkeersmetingen plaatsgevonden en is een enquête uitgevoerd onder de bewoners van de Amazonelaan om het draagvlak voor verkeersremmende maatregelen te peilen. Ook de twee scholen hebben enquêtes gehouden.

Maar tot op heden heeft dat niet geleid tot overleg met de gemeente, aldus Rijnkels. Volgens hem is er sprake van ’een compleet respectloze desinteresse’. ,,Wij als bewoners proberen juist te voorkomen dat er ernstige onlukken gebeuren.’’

Wat de groep betreft is nu de maat vol, en wordt de kwestie aangekaart bij de gemeenteraad. Niet uit eigenbelang, aldus de brievenschrijver, ’maar vooral om een veiliger laan te bieden voor alle bewoners en verkeersdeelnemers’.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.