PSV thuis zorgt voor gemengde gevoelens

Sjors Blaauw
Volendam

Een loting met gemengde gevoelens. Dat is de conclusie wanneer je de naam PSV laat vallen in het Kras Stadion. Op 26 oktober speelt FC Volendam in de tweede ronde van de KNVB-beker tegen de Eindhovenaren.

Volendam en PSV troffen elkaar vier keer eerder in het KNVB-bekertoernooi. De Volendammers verloren de laatste drie cupontmoetingen. In 1988 (tweede ronde) won PSV in Eindhoven met 2-1, vier jaar later (derde ronde) werd het in Volendam 2-4 en de laatste keer in Brabant (2005, achtste finale) eindigde het duel in 4-0. In 1972 echter schakelde Volendam in eigen huis PSV uit, eveneens in de achtste finale. Het werd tien 1-0. De Volendammers strandden destijds pas in de halve eindstrijd tegen Ajax.

De geblesseerde aanvoerder Kees Kwakman is niet blij met PSV. ,,Vorig jaar hebben we gezien hoe leuk het was om ver te komen in het bekertoernooi. De kans dat je verder komt, is nu gewoon niet heel groot. Misschien dat het straks anders is. Maar als we over drie dagen tegen ze spelen heb ik er een hard hoofd in.”

Trainer Misha Salden vond het wel een mooie loting. ,,Laat ik voorop stellen dat we hoopten op een loting die goed is voor de club. Een ronde verder komen is heel lastig. Het is wel een mooie eredivisieclub waartegen we mogen proberen te stunten. Laten we hopen op een volle bak.”

Daar doet FC Volendam alles aan. Kaartjes zijn voor volwassen te koop vanaf 7,50 euro. Kinderen kunnen nog goedkoper naar binnen.

Meer nieuws uit FC Volendam

Meest gelezen