Man uit Anna Paulowna verdacht van drogeren en misbruiken echtgenote

Mike Deutekom
Alkmaar

Tegen Klaas K. (61) uit Anna Paulowna is wegens ontucht met zijn toenmalige echtgenote, bedreiging en een inbraak op haar Facebook-account een voorwaardelijke gevangenisstraf van vier maanden en verplichte behandeling bij de GGZ geëist.

De relatie tussen K. en zijn vrouw was al jaren niet goed. Ze hadden tot ongenoegen van de man geen seksueel contact meer met elkaar. Op 7 augustus 2013 ontdekte de echtgenote dat haar man ’s avonds iets in haar koffie deed.

Ze kwam erachter dat het om een slaapmiddel ging. Toen ze later van haar buurman hoorde, dat hij naaktfoto’s van haar had gezien die door K. waren gemaakt, werd haar duidelijk wat er was gebeurd.

Ontkleed

Ze was gedrogeerd en in haar slaap had K. haar ontkleed en foto’s gemaakt. Ze deed aangifte bij de politie.

Nadat de twee uit elkaar waren gegaan, had K. nog een naaktfoto van haar op haar Facebookpagina geplaatst. Ook had hij dreigende berichten verstuurd en tegen een GGZ-medewerker gezegd dat hij zijn vrouw en kinderen zou vermoorden.

Het dreigement was serieus genomen en de vrouw was ingelicht. Ook daarvan deed ze aangifte. K. ontkende het dreigement aan het adres van de kinderen. Er was daarna een schaduw over de onverkwikkelijke affaire gevallen doordat de aangeefster half december 2013 aan een hersenbloeding kwam te overlijden. De uitspraak is op 9 juli.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.