Handbalsters DSO geven winst uit handen

Johan Koorn
Hengelo

De handbaldames van DSO zijn vergeten om zichzelf in de uitwedstrijd bij Olympia Hengelo te belonen: 25-24.

Lang leek DSO eindelijk weer eens een uitwedstrijd in competitieverband te gaan winnen. Het laatste uitsucces dateert namelijk alweer van 3 oktober vorig jaar, 20-23 bij KSV. Het wordt dus ook wel weer eens tijd voor de vrouwen die juist in de vertrouwde De Slenk haast niet te kloppen zijn.

Met nog twee minuten op de klok had DSO zondagmiddag in Hengelo een voorsprong van twee doelpunten in handen (22-24). Toch ging het mis. De slotfase van het duel was bizar te noemen. Eerst was daar een tijdstraf voor Britt Molenkamp (DSO), terwijl het volgens de vrouwen uit Den Helder meer weg had van een aanvallende fout aan Olympia-zijde. In ondertal zette de thuisploeg aan en uiteindelijk met succes. Olympia kwam op gelijke hoogte en ging op jacht naar meer met als resultaat een strafworp in de slotseconde vanwege een vermeende defensieve overtreding van de bezoekers. Een beslissing die voor de nodige gespreksstof zorgde, maar wel de eindstand bepaalde op 25-24.

,,Wij hadden recht op de winst’’, vond DSO-coach Mathieu Swikker dan ook. ,,Het is balen, maar we moeten positief blijven. Op sommige dingen heb je gewoon geen invloed, zoals de in mijn ogen warrige leiding en beslissingen van de scheidsrechters. Aan de andere kant, we hadden daarvoor zelf afstand moeten nemen.’’

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.