Zwaar verlies OFC niet fataal

Dylan Hoekzema
Amsterdam

Een gehavend OFC heeft de eerste kans op periodewinst laten liggen. Uit bij De Dijk leed de ploeg van Imdat Ilgüy een forse nederlaag: 5-2. Bij winst hadden de Oostzaners de titel van de tweede periode veilig gesteld. Volgende week volgt een nieuwe kans.

OFC miste de geschorsten Marijn Sterk, Oscar Wilffert en Frank Zinhagel en zag Pius Ikedia met een knieblessure uitvallen in de warming-up.

Zonder de vier basiskrachten stond OFC na een halfuur al met 2-0 achter. Spits Dennis Kaars rondde oog in oog met OFC-doelman Danny Been tweemaal doeltreffend af.

De bezoekers creëerden weinig maar kwamen vlak voor rust wel terug tot 2-1. Rachid el Yaghmouri benutte een strafschop, toegekend nadat Dave Hertog onhandig was gehaakt.

De tweede helft startte OFC aardig maar de snelle voorhoede van De Dijk sloeg al snel weer toe. El Yaghmouri’s treffer, op fraai aangeven van Hertog, leidde een slotoffensief in maar voorkwam OFC’s eerste nederlaag na acht wedstrijden niet.

OFC zakt op de ranglijst naar de vierde plaats maar blijft de grootste kanshebber in de periode. Westlandia, dat de Oostzaners passeerden, won de eerste periode en kan daarom de tweede niet winnen. Bij winst zondag op De Meern verovert OFC de titel alsnog.

OFC: Been, Zuiverloon (73. Meester), Brantjes (65. Cherif), Scheerens (46. Groen), Wijdenbosch, Johnstone, De Jonge, Bensabouh, El Yaghmouri, Hertog, Hardenberg.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.