FC Volendam met Heijblok in doel op jacht naar drie punten in Oss

Hans Swierstra
volendam

Na een lange voorbereidingsfase gaat vrijdagavond dan eindelijk een nieuw seizoen in de eerste divisie van start. Voor FC Volendam staat een uitwedstrijd tegen FC Oss op het programma. Doelman Erik Heijblok en aanvaller Kevin van Kippersluis zullen hun opwachting maken in dat duel.

De Brabantse opponent is steevast onderin te vinden, maar het elftal van trainer Hans de Koning heeft er de laatste twee jaar niet kunnen winnen. Beide keren werd het een gelijkspel. ,,Oss heeft een ander team dan vorig jaar. Er zit nu meer voetbal in, dus dat zou ons moeten liggen’’, hoopt De Koning. ,,Het wordt in ieder geval wel tijd dat we daar eens drie punten pakken. Als je de verhouding in kwaliteit ziet, zouden we dat ook moeten. Ik ben wel blij dat het nu allemaal weer gaat beginnen. Natuurlijk hebben we inzicht in onze eigen kwaliteiten, maar die van veel clubs zijn nog ongewis. Dit weekend gaan we ook al wat aankomende tegenstanders bekijken.’’

Bij Volendam ontbreekt aanvaller Ludcinio Marengo door een schorsing. Kevin van Kippersluis, die een sterke oefencampagne beleefde, is zijn logische vervanger. Onder de lat heeft De Koning zoals verwacht gekozen voor nieuwe aanwinst Erik Heijblok. Hij maakte immers ook deel uit van het basisteam in het laatste oefenduel met FC Lisse. De trainer had al aangekondigd dat daar in principe ’de elf van Oss’ zouden spelen. Theo Timmermans, vorig seizoen eerste keus, zal zich moeten zien terug te vechten in het doel.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.