Kortebaandraverij heeft naam hoog te houden

Het paard Barbert in de kortebaandraverij van vorig jaar.© Archieffoto Ella Tilgenkamp

Purmerend

De Nieuwstraat in Purmerend vormt donderdag weer het decor voor de jaarlijkse kortebaandraverij.

In de loop van dinsdag zal bekend worden welke paarden en pikeurs aan de start zullen verschijnen. Het maximale aantal deelnemers is 28. Wel is zeker dat er 9.300 euro aan prijzengeld is. De winnaar ontvangt 3.630 euro én het Gouden Hoefijzer.

Voor de organisatie van deze 145e editie valt er vooral prestige te verdienen. Vorig jaar namelijk werd de harddraverijvereniging Prins Bernhard uitgeroepen tot ’Kortebaan van het jaar’. Deze titel willen de Purmerenders dit jaar natuurlijk graag prolongeren.

Jan Kuiper, op wie de vereniging drijft, is al sinds januari druk bezig met de voorbereidingen. Daan van der Werf assisteert hem bij het aanleggen van het kortebaantraject. Hij is zelf fokker van pony’s en is wekelijks bij de grote koersen te vinden op de drafbaan in Alkmaar. In die hoedanigheid is Van der Werf bekend bij de eigenaars en rijders van de kortebaandravers.

De Purmerendse kortebaandraverij gaat om 13.30 uur van start. Rond de baan zijn de wedstrijden ook te volgen op vier grote ledscreens. Van 18 tot 20 uur zal er op het podium naast de businesslounge een live-optreden zijn van duo Blacklight. Bezoekers kunnen uiteraard ook weer een gokje wagen op de koersen.

Wie op de fiets komt, kan dit rijwiel gratis stallen in een afgebakende ruimte onderin parkeergarage ’t Lammetje.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.